Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Voetreflexzonemassage

Duur:  9 lessen
Dagen:  in overleg
Extra's:  -

Algemeen
Het doel van de voet(reflexzone)massage is het stimuleren van orgaan- en huidfuncties via reflexpunten op de voet. De therapie is gebaseerd op het idee dat een (drukpunt)massage van diverse punten op de voet een regulerende en ontspannende werking heeft op de corresponderende organen in het lichaam. Met ieder deel van het hoofd en de romp correspondeert een bepaalde zone op de voeten. Is een orgaan ziek of is er een storing, dan doet de corresponderende voetzone pijn als er (ook slechts licht) op gedrukt wordt. Een doelgerichte massage van deze zones in een aantal behandelingen heeft als resultaat, dat er heilzame prikkels gestuurd worden naar de inwendige organen, dat de lymfestroom gestimuleerd wordt en stofwisselingsproducten worden afgevoerd, waaroor de organen zich weer herstellen.

Inhoud

  • Anatomie, fysiologie en pathologie van de voet
  • Invloeden van reflexzonemassage
  • Indicatie en contra-indicaties van reflexzonemassage
  • Aanleren van de praktijk op de voet

Duur:
9 dagdelen
Lesdagen in overleg 

Naast de lessen is de cursist verplicht veel te oefenen op deze technieken, want zonder voldoende oefenuren is het niet mogelijk het examen met succes af te ronden.

Vooropleiding
Erkend diploma Schoonheidsspecialist

Examen
De examens worden afgenomen door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging te Utrecht of bij Exuive te Amerstfoort. Bij voldoende resultaat ontvangt u het diploma.