Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Opleiding Allround Visagie

visagie
Dag- of avondopleiding om de andere week, 1 lesmodule van 2,5 uur per week
Lesdagen: in onderling overleg
 
Maastricht en Tiel 

             

 

Klik hieronder op één van de tabbladen voor meer informatie over deze opleiding.

 

Algemeen

Algemeen

Wij zijn een particulier opleidingsinstituut met vestigingen in Maastricht en Kapel-Avezaath (Tiel). Sedert 1985 verzorgen wij erkende opleidingen voor huid- en lichaams-verzorgende en welzijnsbevorderende beroepen voor jongeren en volwassenen.

Wij staan garant voor een gedegen beroepsgerichte opleiding waarin naast het verkrijgen van de kennis en vaardigheden voor het vakgebied en het ondernemerschap, extra persoonlijke aandacht wordt gegeven aan de professionele attitude en vorming van onze studenten.

In onze leeromgeving is de reële beroepspraktijkuitoefening het uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten kunnen werken aan de vervulling van hun ambities en gedurende het opleidingstraject een portfolio en beroepshouding ontwikkelen waarmee zij straks succesvol kunnen doorstuderen, een droombaan vinden of als ondernemer aan de slag kunnen gaan.

Contextrijk leren en werken aan opdrachten van en in de praktijk zijn hierbij cruciaal. Instituut Kosmos volgt de ontwikkelingen en veranderingen in het beroepenveld intensief. Wij participeren in de overlegorganen en werkgroepen van de diverse branche- en vakgerichte beroepsorganisaties en houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepenveld en de eisen die aan het beroepsonderwijs worden gesteld.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Introductie

Introductie

Als visagist leer je op professionele wijze een make-up aan te brengen die past bij de uiterlijke kenmerken van de persoon en bij de gelegenheid waarvoor deze wil worden opgemaakt. Met een goed aangebrachte make-up en een zorgvuldig gekozen kleurenpallet weet de visagist de natuurlijke of bedoelde uitstraling van de persoon te benadrukken waardoor deze zich op zijn gemak voelt en het zelfvertrouwen wordt versterkt.

De opleiding tot visagist is zeer aantrekkelijk voor professionele visagisten, schoonheidsspecialisten, kappers, fotografen en zij in de cosmeticabranche en showbusiness werkzaam zijn of willen zijn. Uw kansen bij het solliciteren voor een baan worden aanmerkelijk groter als u beschikt over het vakdiploma Visagist of Allround Visagist.

Wat moet je kunnen?

Je moet niet alleen vele make-up technieken beheersen, visueel ingesteld zijn en beschikken over een grote dosis creativiteit als de belangrijkste kwaliteiten van een visagist, maar je moet ook goed met mensen en collega´s kunnen omgaan, zoals o.a. opdrachtgever, fotograaf, lichttechnicus, met eventueel tegenstrijdige eisen.

Je moet zelfstandig, zorgvuldig en integer werken en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Vakmanschap, service en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Het is van belang dat je goed kan plannen, en stressbestendig bent, maar ook beschikken over de nodige creativiteit zodat je nieuwe ontwerpen en ideeën ontwikkelt voor de show of het evenement waar je aan meewerkt.

Waar werk je?

Je kunt zowel in loondienst of als zelfstandige je beroep als visagist gaan uitoefenen. Je bent inzetbaar voor wellnessbedrijven, zorginstellingen, spa –, wellness- en fittnesscentra, ondernemingen, verzorgingshuizen, recreatieresorts, beautysalons, hotels, cruiseschepen, sauna´s, beauty-farms, sportclubs en dergelijke. Ook in de showbusiness vervullen visagisten een onmisbare rol.

Visagist is een vrij beroep, dus je kunt je ook zelfstandig Visagist vestigen bijvoorbeeld voor het opmaken van modellen, mannequins bij modeshows of bruiden, of als Visagist werken voor grotere merken op beurzen of in warenhuizen.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Programma

Programma

De opleiding is een deeltijdopleiding die wordt afgesloten met een theorie-examen en een praktijkexamen en een portfolio-beoordeling. Het traject leidt op tot het vakdiploma Allround Visagist. Gedurende dit traject worden de basisvaardigheden en make-up technieken onderwezen die elke professionele visagist moet beheersen.

Inhoud leertraject

 1. Huidvoorbereiding

  De gediplomeerde schoonheidsspecialist is hiervoor vrijgesteld.

  Onderwezen, geoefend en getoetst worden:

  • huidanalyse
  • reiniging
  • epileren
  • peeling
  • masker
 2. Visagie

  Onderwezen, geoefend en getoetst worden:

  • gelaatsvormen en camouflage
  • technieken voor aanbrengen basisfoundation
  • correctietechnieken voor lippen, wenkbrauwen en ogen met oogschaduw
  • dag- en avond make-up
  • bruids make-up
  • smokey eyes
  • glamour make-up 

Ontwikkelingsportfolio

Gedurende het opleidingstraject krijg je uitleg over de eigen portfolio-opbouw van behandelingen en beoordeelde opdrachten.

Proeve van bekwaamheid

De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen, praktijk-examen en portfoliobeoordeling.

Diplomering

Na een positieve beoordeling van de uitgevoerde opdrachten, proeven van bekwaamheid en portfolio ontvangt je het Kosmos vakdiploma Allround Visagist.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Vooropleiding & Kosten

Vooropleiding en kosten

Indien men geen erkend diploma schoonheidsspecialist heeft dient men voorafgaand de opleiding Huidvoorbereiding te volgen. 

Kosten

Opleidingskosten
Inschrijfgeld (eenmalig) €     75,00
 
Certificaat Huidvoorbereiding ( 2 lessen)
(verplicht voor niet-schoonheidsspecialisten)
Cursusgeld €   200,00
Pakket €     95,00
Totaal €   295,00
 
Vakdiploma AR Visagist ( 8 lessen)
Cursusgeld

€   800,00  (of 1x € 475 en 1 x € 400)

Boeken/Syllabi

inclusief

Pakket visagist inclusief
Examengelden inclusief
 

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Locaties en Data

Contactgegevens

Postadres
Stichting Opleidingsinstituut Kosmos
Postbus 289
6130 AG Sittard

Hoofdvestiging Maastricht (correspondentie via postadres)

St.Opleidingsinstituut Kosmos (correspondentie via postadres)
Sint Annalaan 60, 6217 KC Maastricht
De school is gehuisvest in gebouw de Werkplaats.

Dependance Tiel (correspondentie via postadres)
St. Opleidingsinstituut Kosmos , Provinciale weg 3, 4013 CL Kapel Avezaath
De school is gehuisvest in gebouw Megapoint.

KvK nummer: 17173692
IBAN: NL37ABNA0403520282
BIC: ABNANL2A
Website: www.instituut-kosmos.nl
E-mail:
Telefoon 040-2454582
   
   

Gelieve bij correspondentie bij voorkeur gebruik te maken van de e-mail mogelijkheid met vermelding van uw telefoonnummer. Alle mails worden dagelijks meerdere malen geraadpleegd. Vanwege het lesprogramma zijn we niet altijd telefonisch bereikbaar.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn er open dagen, moet ik me daarvoor aanmelden?

Op onze website vindt u steeds de eerste volgende open dagen, u hoeft zich daarvoor niet aan te melden. U kunt vrijblijvend de open dagen bezoeken. Wij hebben op elke open dag altijd een persoonlijk gesprek met u.

Kan ik ook een persoonlijke afspraak maken?

U kunt altijd (liefst per e-mail) een persoonlijke afspraak maken. Wij nemen dan hiervoor met u contact op. Vermeld in uw mail altijd uw telefoonnummer en tijd waarop u bereikbaar bent.

Hoe meld ik me aan voor de opleiding?

Voor de opleiding kunt u zich online aanmelden via onze website www.instituut-kosmos.nl/inschrijven. U ontvangt dan van ons een bevestiging en informatie over het vervolgtraject.

Wanneer starten de opleidingen?

De opleidingen starten in onderling overleg.

Zijn de opleidingen erkend?

Het Vakdiploma wordt door Instituut Kosmos vertrekt.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Deeltijdopleidingen voor branchediploma´s en vakdiploma´s komen niet in aanmerking voor studiefinanciering/-lening.

Hoe wordt geëxamineerd?

Toetsen en proeven van bekwaamheid worden verzorgd door Instituut Kosmos. Deze vinden plaats op de locatie van de school.

Gelden opleidingskosten per jaar of voor de gehele geplande looptijd van de studie?

De opleidingskosten gelden voor de gehele duur van de opleiding. Bij verlenging van de studieduur kunnen extra lesgelden worden berekend. De opleidingskosten kunnen in termijnen voldaan worden.

Moet ik boeken en materialen zelf bestellen?

In de pakketkosten zijn alle benodigde boeken en materialen inbegrepen. De school zorgt er voor dat u deze bij aanvang van de studie ontvangt.

Kan ik op school ook producten kopen?

Op school kunt u tegen gereduceerd tarief producten aanschaffen.

Is het dragen van beroepskleding tijdens de lessen verplicht?

Tijdens de lessen bent u verplicht de vereiste beroepskleding te dragen. U kunt deze bij de introductie van de opleiding uitzoeken en bestellen.

Waar kan ik mijn auto kwijt?

Er is in de buurt van de school voldoende parkeergelegenheid.

Is de school bereikbaar voor openbaar vervoer?

Er stoppen verschillende buslijnen in de buurt van de school.

Klik bovenaan deze tekst op een volgende tab voor meer informatie: Introductie, Programma, Vooropleiding & Kosten, Locaties en Data, Veel gestelde vragen, Vervolg cursussen

 

Vraag de brochure aan Inschrijven Opendagen Contact opnemen