Instituut Kosmos Instituut Kosmos, gevestigd in Eindhoven en Maastricht
Afdrukken

Erkenningen en kwalificaties

erkenning anbos_logo fagt fagt
fagt fagt
   

Voor de kwalificaties schoonheidspecialist en voetverzorging heeft INSTITUUT KOSMOS diploma erkenning en registratie in het Centrale Register Beroepsonderwijs (CREBO) verkregen op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). De opleidingen voor Schoonheidsspecialist en Pedicure zijn ingericht conform de uitgangspunten van de Beroepsgerichte Kwalificatiestructuur. De KOSMOS diplomeringen zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de desbetreffende Brancheorganisaties.

De externe Crebo en Kiwa exameninstanties waaraan INSTITUUT KOSMOS haar examens uitbesteedt, hanteren bij het beoordelen van de examenresultaten de in de WEB gestelde eisen. 

Deeltijdopleidingen komen niet in aanmerking voor studiefinanciering.

INSTITUUT KOSMOS richt zich op zowel volwassenen als jongeren die een beroepsopleiding willen volgen die afgerond wordt met erkende diploma´s.

De opleinding Schoonheidsspecialist leidt op voor het door de brancheorganisatie ANBOS erkende diploma Schoonheidsspecialist.

De opleiding Pedicure en Medische Pedicure leidt op voor het door de branchorganisatie Provoet erkende diploma Pedicure en Medisch Pedicure.  

De VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten) verleende INSTITUUT KOSMOS diploma-erkenning voor de opleiding Reflexzonetherapie. Hierdoor kunnen afgestudeerden van INSTITUUT KOSMOS het lidmaatschap van de VNRT verkrijgen en zo licentiehouder worden. Op basis hiervan kunnen cliënten hun behandelingen door de zorgverzekeraars vergoed krijgen.

De FONG (Federatie van Opleidingen in de Natuurlijke Geneeswijzen) en de FAGT (Federatie van Alternatieve Geneeskundige Therapeuten) verleende INSTITUUT KOSMOS het lidmaatschap en daarmee de diploma erkenning voor de opleiding Reflexzonetherapie.

Cursisten voor de opleiding tot Sportmasseur en Wellnessmassage leggen het examen af bij het NGS, (Nederlands Genootschap van Sportmasseurs), waardoor zij na het behalen van het diploma lid kunnen worden van het NGS en daardoor licentiehouder.